GEZOCHT: WERKGEVERS VOOR STUDIEBEURZEN WATER

Wij zitten in de watersector te springen om ambitieuze en talentvolle technici. Zelfs in de huidige marktomstandigheden is het voor u vaak lastig om technische vacatures in te vullen. Dit zal in de toekomst alleen maar lastiger worden. Topsector Water wil een bijdrage leveren aan een oplossing. Op terreinen zoals imago en onderwijs vergroten we de impact en het bereik door in projecten de krachten van werkgevers uit de Water-, Delta- en Maritieme technologie, onderwijsinstellingen en overheid te bundelen. Een van die projecten is de uitreiking van Studiebeurzen Water.

HOE ZIET EEN STUDIEBEURS WATER ERUIT?

Met Studiebeurzen Water bieden we 3e en 4e jaars MBO- en HBO studenten en WO masterstudenten op belangrijke opleidingen voor de watersector de kans hun school/college geld te winnen. In studiejaar 2013/2014 zijn we hier succesvol mee gestart en we zetten door. De beurs biedt jonge talentvolle studenten, naast de kans op een beurs, de mogelijkheid om in een vroegtijdig stadium kennis te maken met u als werkgever. Verder versterkt het initiatief de samenwerking tussen studenten, onderwijsinstellingen en werkgevers in het kader van arbeidsmarktrelevantie. Dit vergroot de aantrekkingskracht van deze opleidingen en specialisaties voor toekomstige studenten.

WAT BIEDEN WE U ALS WERKGEVER MET DE STUDIEBEURZEN WATER?

U heeft direct contact met goede en gemotiveerde studenten op een voor u relevante opleiding en de mogelijkheid hen te overtuigen van de carrièrekansen binnen uw bedrijf. Via het project ontstaat een betere aansluiting tussen de onderwijsinstelling en u als werkgevers, hierdoor verbetert de kennisdeling en heeft u toegang tot actuele inzichten uit onderzoeksprogramma’s. Ook genereert u extra publiciteit doordat uw bedrijfsnaam wordt verbonden aan activiteiten en communicatie-uitingen over de beurzen.

WAT VERWACHTEN WE VAN U ALS WERKGEVER?

U als werkgever in de watersector speelt een cruciale rol bij de studiebeurzen. U wordt gevraagd een bijdrage te leveren door één of meerdere beurzen beschikbaar te stellen en tijd te investeren in het programma in de vorm van stages, begeleiding van studenten en/of gast-colleges. Er is immers ‘bedrijvenkennis’ nodig om een programma te maken dat goed aansluit op de vraag uit onze arbeidsmarkt. U investeert € 2180,- per MBO student of € 3700,- per HBO of WO student verspreid over een periode van 2 jaar. De Studiebeurzen Water zijn overigens zo opgezet dat er maatwerk mogelijk is.

Klik hier om de Waterbeurzen flyer te bekijken,

Geef een reactie